понеделник, 29 декември 2014 г.

Зън, зън, зън ...Весела Коледа :)

Ето че дойде края на още една година....Времето тече толкова бързо и безвъзратно напоследък, че докато празнуваме Новата година и хоп, то дошла следващата.


Няма да правя равносметка, защото това обикновено го правя на рождения си ден, но за мен  като цяло беше една интересна година, изпълнена с нови предизвикателства :)
Единственото нещо , за което съжалявам е че все повече не ми достига свободно време, което да отделям на SWEET MAGIC, затова си пожелавам през следващата година, да съм още малко по-организирана, за да имам време за всичко, което искам да направя.

В днешната публикация няма да ви покажа нещо кой знае колко ново и различно, но просто това бяха едни от малкото сладки с декорация , които направих и понеже са изцяло в Коледно-новогодишна тематика, не мога да не ги споделя  вас :)



За самите сладки използвах три рецепти - меденки, шоколадови браунис сладки и маслени джинджифилови сладки. Тъй като за първите две  вече съм ви представяла рецептите, сега ще ви покажа рецептата само на Джинджифиловите сладки :)


МАСЛЕНИ ДЖИНДЖИФИЛОВИ СЛАДКИ

Продукти:
250г много меко масло
1 голямо яйце + 1 жълтък на стайна температура

160 г бяла или кафява захар
4 суп.лъж. прясно мляко или портокалов сок 
1 суп. лъж. джинджифил на прах
1 ч.л. канела
1 ванилия 
1ч.л. бакпулвер
около 500г брашно за меко тесто  /може да ползвате и самонадигащо се брашно и тогава не слагайте бакулвер/ 

Приготвяне:
В купа се слагат маслото и захарта и се разбиват на пухкав крем. Добавя се яйцето и жълтъка и се разбива отново. След това се добавя прясното мляко /сока/ и подправките. Накрая се слага пресятото брашно с бакпулвера. То се добавя постепенно до получаване на меко тесто. След като се омеси добре се оставя за 1 час в хладилника. След това се разделя на 2 части и докато едната се приготвя, другата стои в хладилника. Върху предварително приготвена хартия за печене се разточва кора с дебелина около 4-5мм. Изрязват се формички и се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 10 минути или до порозовяване. Не ги препичайте, за да не стават много твърди. След като се охладят, се прибират в кутии и на следващия ден могат да се украсяват с фондан или белтъчна глазура.



Весело посрещане на Новата 2015г и до нови сладки срещи :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...